čtvrtek 18. dubna 2013

Fialkové bonbonky

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

laskominyodmaryny

Je jaro a tráva bleskurychle zfialověla, tak je potřeba rychle využít, že ještě violky neodkvetly. Nejen krásně voní, ale dají se i jíst! :-) Tak tu teď bude na blogu pár dní také fialovo. Dnes tedy první laskomina – bonbonky z bílé čokolády s okvětními lístky fialky.

Na 18 kousků
100 g bílé čokolády
100 ml smetany ke šlehání
2 plátky želatiny
4 lžičky citronové šťávy
2 lžíce okvětních lístků violky vonné
18 papírových košíčků o ∅ 25 mm

Do malé mističky nalámeme želatinu, přelijeme ji 4 lžícemi smetany a necháme ji několik minut nabobtnat.

Ve vodní lázni rozpustíme ve zbývající smetaně čokoládu, zamícháme do ní citronovou šťávu a následně v ní rozmícháme nabobtnalou želatinu. Směs necháme lehce vychladnout a přimícháme do ní okvětní lístky. Naplníme papírové košíčky a necháme přes noc dobře ztuhnout v ledničce.



4 komentáře:

  1. Tak to je nádhera! Doufám, že pár violkových dobrot taky stihnu ještě zrealizovat. tyhle čokoládové bonbonky by se krásně hodily na nějakou holčičí oslavu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dvě malé holčičky mi pomáhaly sbírat a byly celé natěšené, ale nakonec jim bonbonky moc nechutnaly, ona ta fialková chuť je přece jen nezvyklá.

      Vymazat
  2. Vypadají skvěle, u nás fialky teď taky vedou na stole!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. V jaké podobě je pojídáte?

      Vymazat