úterý 25. prosince 2012

Nutellová zmrzlina



NUTELLA STOP ÚŽASNĚ KRÉMOVÁ ZMRZLINA STOP VÍCE NENÍ TŘEBA DODÁVAT STOP

Suroviny
300 g nutelly
310 g neslazeného kondenzovaného mléka
125 g smetany ke šlehání
60 g lískových ořechů

Lískové ořechy nasekáme na menší kousky a nasucho je lehce opražíme na pánvičce. Necháme je úplně vychladnout. Jednu lžíci ořechů si odložíme na ozdobu.

Nutellu dobře rozmícháme společně s kondenzovaným mlékem a smetanou a necháme je minimálně dvě hodiny vychladit v ledničce, můžeme i do následujícího dne.

Připravenou směs přelijeme do zmrzlinovače a dále postupujeme podle návodu k němu. Minutu před koncem míchání zmrzliny k ní přisypeme opražené vychladlé ořechy. Umíchanou zmrzlinu přendáme do uzavíratelné nádoby, uhladíme ji a posypeme odloženými ořechy. Zmrzlina je krémovitá a před podáváním ji není třeba předem vytahovat z mrazničky.




6 komentářů:

  1. Sakra a já domácí nutellu vyplácala do kuliček obalovaných v mandlovém griliáši :-(
    Ale až trošku opadne vánoční a povánoční přeslazení, zmrzlinu určitě vyzkouším!

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. Šlo, musíte směs každou půl hodinu dobře prošlehat.

      Vymazat
  3. No vidím, že moja otázka je už zodpovedaná :) Doma by si zmlsli, len akurát, že nemáme zmrzlinovač, takže prešľahať? Ale to by som ju musela mať v nejakej nádobe vhodnej na šľahanie. V hranatej by to nešlo, inak by mňa asi šlahlo z toho bordílku. A nestačilo by iba premiešať metlličkou? Ja som žena nedočkavá :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No určitě to jde prošlehat jen metličkou, hlavně ze začátku, když směs ještě není zmrzlá. Nevím, jak to půjde, až začne mrznout.

      Vymazat
  4. Tak super zmrzlinovač mám a jdu do toho

    OdpovědětVymazat