pátek 16. listopadu 2012

Toustové rolky

foto by Lucie
Další recept z naší bratránkovsko-sestřenkovské akce. K sladkým řezům jsem vyrobila místo jednohubek tyto toustové rolky. Naplnit je můžete čímkoli, co Vás napadne. Nemusíte je ani smažit, srolovaný toust stačí zabalit do potravinářské folie a nechat takto ztuhnout. 

Na 8 rolek potřebujeme
8 plátků toustového chleba (lepší jsou větší - americký typ)
bazalkové pesto
parmezán nebo sýr typu Grana (např. Gran Moravia)
cheddar
sušená rajčata
šunka
proužky dýně upečené s bylinkami
2 vejce
sušená bazalka, tymián, červená mletá paprika, barevný mletý pepř
tuk na smažení


1. Z plátků toustového chleba okrájíme kůrku a rozválíme je válečkem natenko.
2. Plátek potřeme pestem a poklademe různými náplněmi – parmazánem se sušenými rajčaty, šunkou a dýní, cheddarem a dýní ...
3. Plátek chleba srolujeme  a položíme jej koncem dolů, aby se rolka nerozmotala.
4. Vejce našleháme, na prkénko nebo talíř nasypeme sušené bylinky, případně papriku nebo pepř. Rolku obalíme ve vejci a následně v koření. 
5. Smažíme na pánvičce v malém množství tuku. 
6. Rolky necháme oschnout na papírové utěrce a následně úplně vychladnout. Nakrájíme je na tenké plátky.



13 komentářů:

  1. Teda, vážně dobrý nápad! Určitě bych vyzkoušela variantu s čedarem a dýní, ta mě fakt láká :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jooovaj, fantastický nápad, dík za inšpiráciu. Tvoje rolky vyzerajú veľmi luxusne.

    OdpovědětVymazat
  3. To je nápad, díky za něj.

    OdpovědětVymazat
  4. sliny se mi sbíhají jen při pohledu na obrázky :-))... a dýně mám ve sklepě ještě taky - zkusím,

    OdpovědětVymazat
  5. to je výborný nápad :)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuji a jsem ráda, že Vás rolky tak zaujaly. Budu ráda, když se v diskuzi pochlubíte s vlastními variacemi.

    OdpovědětVymazat
  7. Naprosto ideální silvestrovské pohoštění! :-) Miluju tvuj blog!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je skvělé! Budu se snažit dál.

      Vymazat
  8. Anonymní22.03.13 8:13

    Parádní nápad, v neděli se bude hodit. Ale chci se zeptat jestli je lepší udělat je v den spotřeby nebo se může dělat den předem? Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doporučuji raději čerstvé, až v den podávání.

      Vymazat
  9. chtěla bych se zeptat, zda to jde i zapéct, v troubě a tak se vyhnout smažení na oleji?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý anonyme, nevím, nezkoušela jsem to, prosím.

      Vymazat