sobota 21. dubna 2012

Jahodová zmrzlina

Strawberry ice cream

Včera jsem si přinesla domů nového pomocníka do kuchyně k svému robotu - zmrzlinovač - a hned dnes jsem jej vyzkoušela. Jahodovou zmrzlinu jsem nikdy neměla moc ráda, protože mi kupovaná připadá moc chemická, tak jsem si řekla, že vyzkouším domácí z opravdových čerstvých jahod. Pokus se podařil, a tak se s Vámi dělím o recept. Tato zmrzlina je hodně ovocná a hodně smetanová, prostě skvělá!

Ingredience
300 g jahod
100 ml vody
80 g třtinového cukru
300 ml sladké smetany

Cukr rozmícháme v kastrolku s vodou, přivedeme k varu a vaříme asi 2 minuty, dokud se cukr úplně nerozpustí. Omyté a stopek zbavené jahody rozkrájíme na menší kousky, přisypeme je do vařící cukrové vody a vaříme další 2 minuty. Tuto směs rozmixujeme, přelijeme do uzavíratelné nádoby a necháme v lednici vychladit do následujícího dne.

Druhý den do jahodové směsi zamícháme sladkou smetanu a vše nalijeme do zmrzlinovače. Dále s výrobou zmrzliny postupujeme podle návodu k zmrzlinovači.




5 komentářů:

  1. Ač nejsem milovnicí zmrzliny, tato domácí nemá svou lehkou konzistencí, lahodnou chutí a skutečnou ovocnou vůní konkurenci.

    OdpovědětVymazat
  2. Nemám ten zmrzlinovač, ale vyzkoušet domácí zmrzlinu mě láká. Předpokládám, že tedy ušlehám smetanu a do ní přidám jahodovou směs. Pak už jen zamrazit. Je to tak? ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to tak, ale během zamražování je potřeba směs každou půlhodinu dobře prošlehat.

      Vymazat
    2. Aha! Píšu si to jako poznámku k receptu. Díky :-)

      Vymazat
    3. Tak doufám, že se povede.

      Vymazat