úterý 27. prosince 2011

Sýrové krekery


Nevíte co jednoduchého udělat na zakousnutí k vínu na Silvestra nebo návštěvám o svátcích? Nebaví Vás obligátní brambůrky a tyčinky? Můžete vyzkoušet jednoduché a rychlé sýrové krekery. Mají nespočet variací podle toho, jaký použijete sýr a také jakou posypku.

Na 60 kousků potřebujeme:

100 g tvrdého sýra (nejlépe s pikantní chutí)
80 g změklého másla
100 g hladké mouky
1 lžíce kysané smetany

dále potřebujeme na ozdobu:
1 vejce
mák, kmín, sezamová semínka, ořechy nebo mandle

Sýr nastrouháme najemno a spolu s máslem, moukou a smetanou vypracujeme těsto, které dáme na chvíli vychladit do lednice.

Těsto rozválíme na placku silnou 4 mm a vykrajujeme z něj tvořítkem rozličné tvary. Krekery přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme dle chuti například mákem.

Pečeme cca 20 minut v troubě vyhřáté na 170°C. Po upečení necháme vychladnout na roštu.



4 komentáře:

  1. Musím vyzkoušet. Dělám něco podobného, ale z kynutého těsta.Je to nejoblíbenější "cukroví" mého manžela:-) Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes jsem je pekla a jsou super...diky moc za recept. RMS

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní03.10.13 9:50

    Jsou neskutečně chutné. Díky za recept!

    OdpovědětVymazat