sobota 22. října 2011

Ananas v rumovém těstíčku s karamelem


Máte doma ananas a honí Vás mlsná? Rychlý, jednoduchý a chutný dezert k nedělnímu obědu.

Suroviny na ananasové plátky
½ čerstvého většího ananasu
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce moučkového cukru
2 lžíce strouhaného kokosu
4 lžíce sladké smetany
2 lžíce rumu
1 vejce
½ lžičky prášku do pečiva
špetka soli

Ananas oloupeme a očistíme a vykrojíme tvrdou dužinu uprostřed, nakrájíme na plátky široké půl centimetru.

V míse ušleháme společně všechny zbývající suroviny. Vznikne nám řidší těsto jako na palačinky. Těsto necháme 15 minut odstát.

Plátky ananasu obalujeme v těstíčku a smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji.

Podáváme teplé s kysanou smetanou, šlehačkou nebo zmrzlinou, můžeme přelít karamelovou nebo čokoládovou polevou.

Karamelová poleva
250 ml 30% sladké smetany
50 g třtinového cukru
50 g tekutého medu
50 g másla

Všechny suroviny přivedeme v kastrolku za stálého míchání k varu. Až se cukr rozpustí, zmírníme plamen na minimum a cca 15 minut vaříme za stálého míchání, dokud směs nezhoustne a nezredukuje se přibližně na polovinu.




Žádné komentáře:

Okomentovat