pondělí 26. září 2011

Tvarohový nepečený dort



Posílám virtuální dort všem, kteří dnes slaví narozeniny a výročí svatby. Přeji všechno nejlepší a ještě hodně společných let a neustálou chuť na mé laskominy. Dort je nepečený a velmi osvěžující. Dá se vyrobit z tvarohu, jogurtu nebo kysané smetany. Jako podklad se dají použít kukuřičné lupínky, cukrářské piškoty nebo klasický piškotový korpus. Prostě kdo co preferuje :-)

Suroviny na dortovou formu o průměru 26 cm:
150 g hořké čokolády
150 g kukuřičných lupínků
750 g tvarohu nebo jogurtu nebo kysané smetany
400 g smetany ke šlehání   
1 sáček plátkové želatiny
4 lžíce moučkového cukru
400 g ovoce (hrozny, broskve, jahody...) 


Příprava podkladu
Dortovou formu o průměru 26 cm vyložíme pečicím papírem. 100 g čokolády rozpustíme ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády zamícháme kukuřičné lupínky a celé je obalíme v čokoládě. Tuto hmotu vložíme do dortové formy a dáme ztuhnout na 20 minut do mrazničky.

Příprava náplně
Želatinu dáme nabobtnat na 10 minut do 3 dcl vlažné vody, poté ji rozpustíme za stálého míchání ve vodní lázni.
Ušleháme tvaroh s cukrem a v samostatné míse také šlehačku. Do rozpuštěné želatiny postupně zamícháme ušlehaný tvaroh a šlehačku. Směs necháme trochu zatuhnout.

Na připravený podklad si naskládáme ovoce a to přelijeme tvarohovou směsí.
Necháme 2 hodiny vychladit v lednici. Opatrně uvolníme okraje dortu nožem a odstraníme formu. Na závěr ozdobíme vršek dortu strouhanou čokoládou.



1 komentář:

  1. Děkujeme za přání i dort.Dojídali jsme ho dnes ráno. Byl vynikající jako v neděli, nebo včera.

    OdpovědětVymazat